Home / آموزشی / انواع پلاستیک و مواد تشکیل دهنده ظروف پلاستیکی

انواع پلاستیک و مواد تشکیل دهنده ظروف پلاستیکی

مواد تشکیل دهنده ظروف پلاستیکی

در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع پلاستیک و کاربرد هر یک از آنها بپردازیم. شناخت انواع پلاستیک به کار رفته در ظروف پلاستیکی به شما در انتخاب ظروف مناسب و سالم کمک می‌کند.
انواع ظروف پلاستیکی شامل بسیاری از مواد شیمیایی هستند؛ به گونه ای که برخی از آنها بسیار مضر شناخته شده‌اند و شما به طور قطع باید از دو ماده شیمیایی به جد پرهیز کنید: بیسفنول A و فتالات.
هر دو این مواد شیمیایی، هورمون‌های انسان را بهم ریخته و با زیست بوم حیوانات در تضاد است. محققان مضرات بیسفنول را بیشتر دانسته و در مقایسه با فتالات، باید گفت فتالات کم خطرتر است. تشخیص اینکه کدام ظرف پلاستیکی دارای بیسفنول و کدامیک دارای فتالات است، به نوع ظرف باز می‌گردد. شما می‌توانید نوع پلاستیک را با مشاهده کد بازیافت روی ظرف دریابید.

انواع پلاستیک مصرفی در ساخت ظروف پلاستیکی

پلی اتیلن ترافتالات (غیر قابل استفاده مجدد)

شما معمولا پلاستیک نوع ۱ را در بطری‌های آبمیوه، سس سالاد، آب، روغن سبزیجات و دهانشویه‌ها می‌بینید. در بسته‌بندی کره بادام زمینی و شیشه‌های ترشی نیز در برخی موارد از پلاستیک نوع ۱ استفاده می‌شود. پلی اتیلن ترافتالات سبک و شفاف بوده و تنها برای یک بار استفاده تولید می‌شوند. این در حالی است که ظروفی که حاوی بیسفنول A و یا فتالات نیستند، حاوی آنتیموان خواهند بود که به طور قطع سرطان‌زا هستند. همچنین در صورت استفاده مجدد از ظروف باکتری‌های مضر امکان رشد می‌یابند. گاها بر روی ظروف پلی اتیلن ترافتالات علامت PET نوشته می‌شود.

پلی اتیلن با چگالی بالا (ایمن)

ظروف شیر، بطری‌های مواد شوینده، کیسه‌های فریزری و کیسه‌های پلاستیکی خواروبار معمولا حاوی پلی اتیلن با چگالی بالا هستند؛ یک پلاستیک نسبتا سفت !
نوع ۲ پلاستیک نه شامل بیسفنول A است و نه فتالات. این پلاستیک معمولا دارای دیگر مواد شیمیایی مضر است و معمولا علامت HDPE بر روی این ظروف نوشته می‌شود.

پلی وینیل کلرید (حاوی فتالات)

پلی وینیل کلراید حاوی فتالات بوده که میتواند مشکلات ناباروری در حیوانات و انسان‌ها را به وجود آورد. نوع ۳ پلاستیک می‌تواند نرم و قالب پذیر و یا سفت و قالب ناپذیر باشد؛ حالت اولیه آن شفاف و انعطاف پذیر باشد و حالت بعدی آن بسیار سخت. ظروف غذا عموما از پلی وینیل کراید ساخته شده‌اند؛ نظیر بطریهای آبمیوه، بطری‌های روغن برای آشپزی و بسته‌بندی شفاف غذاها. همچنین می‌توان لوله‌های  PVC  را نیز نام برد که شامل فتالات هستند. ظروف پلی وینیل کلراید دارای علامت V  هستند.

پلی اتیلن با چگالی کم (ایمن)

در بسته‌بندی غذاهای یخ زده و بطری‌های ادویه معمولا از پلاستیک نوع ۴ استفاده می‌شود؛چراکه انعطاف‌پذیر بوده و در مقابل حلال‌ها مقاوم می‌باشد. پلاستیک نوع ۴، حاوی هیچ گونه مواد شیمیایی مضر نمی‌باشد. ظروف پلی اتیلن با چگالی کم دارای علامت LDPE میباشند.

پلی پروپیلن (ایمن)

ظروف پلی پروپیلن، هیچ گونه مواد شیمیایی مضر وارد غذاها و نوشیدنی‌ها نمی‌کند. این ظروف معمولا در بسته‌بندی ماست، دارو، نوشیدنی‌ها و سس‌ها استفاده می‌شوند. نوع ۵ پلاستیک انعطاف‌پذیر، سخت و نیمه شفاف بوده و در مقابل حلال‌ها بسیار مقاوم می‌باشد. معمولا بر روی این ظروف علامت PP نوشته می‌شود.

پلی کربنات

شما باید از این دسته از ظروف برحذر باشید چراکه احتمالا حاوی بیسفنول A هستند که درون محتوا نفوذ می‌کنند. پلاستیک‌های نوع ۷ معمولا دارای علامت PC و یا Other هستند. شما معمولا پلاستیک‌های پلی کربنات را در بطری‌های آب سرد ۳ و یا ۵ گالنی، بطری‌های آب پلاستیکی با قابلیت استفاده مجدد و لیوان‌های قهوه بیرون بر می‌بینید. تولیدکنندگان از پلی کربنات با هدف نشکن بودن در تولید این ظروف استفاده می‌کنند.

از آنجایی که ظروف یکبار مصرف مستقیما با غذا در تماس هستند، مواد به کار رفته در آنها نقش کلیدی در حفظ سلامت غذا دارد. شرکت گودپک با تکیه بر دانش متخصصین خود، بهترین مواد را در ساخت ظروف یکبار مصرف از جمله ظرف نگهداری سس، ظروف غذا و سالاد به کار برده است تا گامی موثر در راستای حفظ سلامت مشتریان خود بردارد.

About modir

Check Also

بهتا پایپ

لوله مانیسمان چیست

لوله های مانیسمان که با نام های بدون درز نیز شناخته میشوند در اصطلاح علمی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *